Om oss

Idag är Rio Göteborg ett av Västsveriges största företag inom arkeologi. Kooperativet har 22 medlemmar och totalt 17 anställda.

Organisationsnummer

769627-0987

Besöks- och postadress:

Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ
Slakthusgatan 8A, 415 02, Göteborg

Verksamhet

Vårt arbetsfält och våra tjänster
Vi verkar främst i Västra Götaland och Bohuslän, men tar även uppdrag i andra kommuner och landskap. Läs mer om vad vi kan göra under Våra tjänster.

Fakturering
Vi tar gärna emot e-fakturor via vårt ekonomisystem, Fortnox. För att aktivera fakturering via e-faktura, vänligen skicka en inbjudan till kontakt@riogbg.se.

Lediga tjänster och praktik
Spontanansökningar (cv och personligt brev) kan skickas in till vår kontaktmail: kontakt@riogbg.se

Bakgrund
Rio Göteborg bildades hösten 2013 då verksamheten inom Rio Kulturkooperativ delades upp i två nya företag. Rio Kulturkooperativ startade sin verksamhet 1993 och har under det senaste decenniet haft sin huvudsakliga verksamhet inom kultur- och naturmiljövården.

Uppdrag och målsättning
I Rio Göteborgs Handlingsplan presenterar vi vår verksamhet och hur vi ser på vår roll i samhällsprocessen, vår syn på  kulturmiljön, dess koppling till samhällsplaneringen och hur vi anser att kunskapsutvecklingen inom kulturmiljön bör se ut. Handlingsplanen finner du här inom kort.

Hantering av personuppgifter
Rio Göteborg följer EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation). Läs vår personuppgiftspolicy här.

Stödföretag till Naturskyddsföreningen
Rio Göteborg har en stark miljöpolicy och vill bidra till ett grönare samhälle, därför är vi stolt stödföretag till Naturskyddsföreningen.

Vårt kontor ligger i det gamla slakthusområdet i Gamlestaden i Göteborg.

Göteborgs slakthus ritades av Otto L Dymling och invigdes 13 november 1905. Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ har sitt kontor i slakthusets byggnad nummer 2, som vid början av 1900-talet var en börsbyggnad i två våningar. I bottenvåningen fanns kök och matsal (som även kunde användas som affärslokal). På övervåningen fanns det rum för matsalspersonalen m.m. Byggnaderna kom att byggas ut i etapper och moderniserades efter andra världskriget. Slakteriverksamheten pågick fram till 1968, nu finns många olika typer av företag i området.

camera_alt Rio Göteborg

Kontaktuppgifter vid förfrågningar