Om oss

Idag är Rio Göteborg ett av Västsveriges största företag med kombinerade tjänster inom arkeologi och biologi. Kooperativet har 26 medlemmar och totalt cirka 30 anställda.

Organisationsnummer

769627-0987

Besöks- och postadress:

Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ
Slakthusgatan 8A, 415 02, Göteborg

Kontaktuppgifter vid förfrågningar

Verksamhet

Vårt arbetsfält och våra tjänster
Vi verkar främst i Västra Götaland och Bohuslän, men tar även uppdrag i andra kommuner och landskap. Läs mer om vad vi kan göra under Våra tjänster.

Bakgrund
Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ bildades hösten 2013 då verksamheten inom Rio Kulturkooperativ delades upp i två nya företag. Rio Kulturkooperativ startade sin verksamhet 1993 och har under det senaste decenniet haft sin huvudsakliga verksamhet inom kultur- och naturmiljövården.

Hantering av personuppgifter

Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ följer EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation). Läs vår personuppgiftspolicy här.

Medarbetare

På Rio Göteborg arbetar biologer och arkeologer tillsammans. Detta ger en samlad bild och förståelse av natur- och kulturvärdena i landskapet och en större möjlighet att ta dem tillvara.

 

Vårt kontor ligger i det gamla slakthusområdet i Gamlestaden i Göteborg.

Göteborgs slakthus ritades av Otto L Dymling och invigdes 13 november 1905. Rio Göteborg Natur- och kulturkooperativ har sitt kontor i slakthusets byggnad nummer 2, som vid början av 1900-talet var en börsbyggnad i två våningar. I bottenvåningen fanns kök och matsal (som även kunde användas som affärslokal). På övervåningen fanns det rum för matsalspersonalen m.m. Byggnaderna kom att byggas ut i etapper och moderniserades efter andra världskriget. Slakteriverksamheten pågick fram till 1968, nu finns många olika typer av företag i området.

camera_alt Rio Göteborg